Register for your free account! | Forgot your password?

Go Back   elitepvpers > MMORPGs > Shaiya > Shaiya Private Server
You last visited: Today at 12:48

  • Please register to post and access all features, it's quick, easy and FREE!


Error With Session Starting?!

Reply
 
Old   #1
 
elite*gold: 100
Join Date: Mar 2009
Posts: 552
Received Thanks: 969
Error With Session Starting?!

I have an issue with the session starting in server patch config, I was hoping somebody was willing to lend a hand. They just start up and go back to pause.




This is what it says in the PS_Session_system.txt file:

2010-06-22 05:08:41 PS_SESSION__system log start (Session)

2010-06-22 05:08:42 userlog connect failed

2010-06-22 05:08:42 initserver() failed

2010-06-22 05:08:42 3 1 SService::ServiceCtrlDispatcher(): m_pService->Init()

2010-06-22 05:08:42 PS_SESSION__system log end (Session)

2010-06-22 05:08:42 3 1 SService::ServiceCtrlDispatcher(): service shutdown



Then it says this in PS_Userlog_session.txt:

2010-06-22 05:08:39 PS_USERLOG__system log start (UserLog)

2010-06-22 05:08:56 DB userlog connect error, Server=127.0.0.1, DBName=PS_UserData, User=Shaiya, Pass=Shaiya123

2010-06-22 05:08:56 3 1 SService::ServiceCtrlDispatcher(): m_pService->Init()

2010-06-22 05:08:56 PS_USERLOG__system log end (UserLog)

2010-06-22 05:08:56 3 1 SService::ServiceCtrlDispatcher(): service shutdown

Anyone got any idea?



AriezOMG is offline  
Old 06/22/2010, 14:28   #2
 
elite*gold: 0
Join Date: Dec 2009
Posts: 131
Received Thanks: 69
Are you able to log into the database? If not then uninstall and reinstall SQL correctly.


13latrix is offline  
Old 06/22/2010, 14:30   #3
 
elite*gold: 0
Join Date: Dec 2008
Posts: 124
Received Thanks: 31
yes we can log in to database fine with 127.0.0.1 and Shaiya, Shaiya123
adamkoolkid2 is offline  
Old 06/22/2010, 14:45   #4
 
elite*gold: 0
Join Date: Dec 2009
Posts: 131
Received Thanks: 69
Ah Adam. How are you? Did you guys move anything? What happened right before it stopped working?

2010-06-22 05:08:56 DB userlog connect error, Server=127.0.0.1, DBName=PS_UserData, User=Shaiya, Pass=Shaiya123

Above tells you what the problem is.. just not what is causing it. Could be many things. Exceptions, DB missing, Server host name change, Moved DB's, corrupt DB's, incorrect IP's, etc etc.. Holler at me on Skype and I can possibly teamview if you like. Otherwise we going to need more info and/or logs.

Skype: phish.aka.blatrix

~Phish

Edit: Sorry Im currently on my server Skype account "admin-phish"


13latrix is offline  
Old 06/22/2010, 14:47   #5
 
elite*gold: 0
Join Date: Dec 2008
Posts: 124
Received Thanks: 31
im fine thanks mate

Well we set up server from scratch and followed everything down to a T. Used the EP4 Server Foles for C:/ drive that was posted on RZ (as host only has C:\ Drive) it might be corrupt databses but they seem fine to me as i can open them and view tables. Ill holler at you on skype then see what's going on
adamkoolkid2 is offline  
Old 06/22/2010, 14:53   #6
 
elite*gold: 0
Join Date: Dec 2009
Posts: 131
Received Thanks: 69
Quote:
Originally Posted by adamkoolkid2 View Post
im fine thanks mate

Well we set up server from scratch and followed everything down to a T. Used the EP4 Server Foles for C:/ drive that was posted on RZ (as host only has C:\ Drive) it might be corrupt databses but they seem fine to me as i can open them and view tables. Ill holler at you on skype then see what's going on
Ouch.. I'm unfamiliar with C:/ server file setup.. but I heard that there is alot that needs to be changed in .ini's in order to get it to work.. and then its buggy. However I'll still look if you want.
13latrix is offline  
Old 06/22/2010, 14:55   #7
 
elite*gold: 0
Join Date: Dec 2008
Posts: 124
Received Thanks: 31
well i think it was already modded for working on C drive as it set up fine. But yeah if you could take a look on TV that would be great
adamkoolkid2 is offline  
Old 06/23/2010, 00:02   #8
 
elite*gold: 0
Join Date: Apr 2010
Posts: 338
Received Thanks: 52
install again sql expres 2005 and it will make u MSQLEXPESS and go to sql server configuration menager stop SQLEXPRESS and start MSQLEXPRESS and install server again and it will work session
remnikalija is offline  
Old 06/24/2010, 07:27   #9
 
elite*gold: 100
Join Date: Mar 2009
Posts: 552
Received Thanks: 969
We got it all figured out thanks
AriezOMG is offline  
Old 06/24/2010, 11:02   #10
 
elite*gold: 0
Join Date: Dec 2008
Posts: 124
Received Thanks: 31
yeah the problem was that we installed SQL with Named Instance. We reinstalled it with default instance and got it working. Thanks anyways guys!
adamkoolkid2 is offline  
Old 06/12/2011, 13:45   #11
 
elite*gold: 0
Join Date: Jun 2010
Posts: 9
Received Thanks: 0
I reinstalled SQL with Default instance and still im having issues with session... My logs are the same that ariez posted and i on't know what else i can do, i shutted down firewalls anti virus checked msql a thousand times and nothing... So can anyone tell me what else can i do to fix this?

Edit: Also my database is EP5 and my server files are EP5
[GS]Shadow is offline  
Old 10/14/2011, 21:46   #12
 
elite*gold: 0
Join Date: Jun 2011
Posts: 2
Received Thanks: 0
im still having problem's with the Session starting i got it in the D:\ driver and isntalled all the BS but for some rreson still wont let me >.< any one know what i can do ?
grristheone is offline  
Old 10/15/2011, 00:19   #13
 
elite*gold: 150
Join Date: Apr 2010
Posts: 9,739
Received Thanks: 8,932
You have to read your logs and check in there what is giving you issues, by reading your logs you will be able to know what is happening
JohnHeatz is offline  
Old 10/15/2011, 18:40   #14
 
elite*gold: 0
Join Date: Apr 2010
Posts: 148
Received Thanks: 166
Quote:
Originally Posted by grristheone View Post
im still having problem's with the Session starting i got it in the D:\ driver and isntalled all the BS but for some rreson still wont let me >.< any one know what i can do ?
Make sure your Shaiya login on your SQL server is all correct, especially if you're using SQL Server 2008, it has a few new protocols to follow when using databases created by other users.

Tyler
·Tyler· is offline  
Old 10/15/2011, 20:29   #15
 
elite*gold: 0
Join Date: Jun 2011
Posts: 2
Received Thanks: 0
im not using sql 2008 im using sql 2005 this is the error i get with the log's

2011-10-15 13:31:38 PS_SESSION__system log start (Session)

2011-10-15 13:31:39 userlog connect failed

2011-10-15 13:31:39 initserver() failed

2011-10-15 13:31:39 3 1 SService::ServiceCtrlDispatcher(): m_pService->Init()

2011-10-15 13:31:39 PS_SESSION__system log end (Session)

2011-10-15 13:31:39 3 1 SService::ServiceCtrlDispatcher(): service shutdown
=\ anyone


grristheone is offline  
Reply



« ep4.5 trying to get ep5 gears | Exporting from SQL to CSV? »

Similar Threads
Prob mit Mangos Session Error
04/02/2010 - WoW PServer Hosting - 6 Replies
Immer wenn ich oder einer von meinem Team sich einloggt taucht dieser error in der konsole auf CMSG_LFD_PLAYER_LOCK_INFO_REQUEST (0x036E ) auf dem screenie hier seht ihr welches mangos build ich benutze welche wow rev ich habe und nochmal deutlich den error :x hoffe mir kann wer helfen. http://img225.imageshack.us/img225/1862/error1s.jpg ps: der server is komplett neu aufgesetzt, also keine custom npcs etc.
Login and Session server error!!!help!!
12/25/2009 - Dekaron Private Server - 9 Replies
i have problem with my Login and Session server... i'm using win xp pro sp2... I would like to know if someone could help me, Everytime i run the Session Server i get an Error and then it Auto closes, its the same error seen here: 552: Session Server Ready 552: Provider::initialize() Microsoft OLE DB Provider for SQL Server: SQL Server does not exist or access denied. 552: >> CRITICAL ERROR : SP_LOGIN_FLAG_SET PROC CALL FAIL 552: File: .\Config\Provider.cpp, Line: 79
[HELP]Session Error Wird One
08/27/2009 - Dekaron Private Server - 3 Replies
Yfrog - 38232141 Idk What To Do...
Session server error. [need help]
03/28/2009 - Dekaron Private Server - 2 Replies
When i try to start the session server this error is returned: szName: SP_LOGIN_FLAG_SET Microsoft OLE DB Provider for SQL Server: Could not find server 'LSV_DKRACNT' in sysservers. Execute sp_addlinkedserver to add the server to sysservers. >> CRITICAL ERROR : SP_LOGIN_FLAG_SET PROC CALL FAIL File: .\Config\Provider.cpp, Line: 79 All the info in the config file is right and the cast server connects succesfully. Can anyone tell me what the problem is?
Error starting SV
05/27/2007 - CO2 Main - Discussions / Questions - 3 Replies
Just a few minutes ago, I&#39;m unable to start SV 1.10, it gives this error: http://img.photobucket.com/albums/v689/arcanearts/SV-error.jpg I redownloaded 1.10 from the bots and macros forum, unzipped it and it still gives that error. Does anyone know how to fix this?



All times are GMT +1. The time now is 12:48.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.

Support | Contact Us | FAQ | Advertising | Privacy Policy | Abuse
Copyright ©2018 elitepvpers All Rights Reserved.