Register for your free account! | Forgot your password?

Go Back   elitepvpers > MMORPGs > Shaiya > Shaiya Private Server > Shaiya PServer Development
You last visited: Today at 19:39

  • Please register to post and access all features, it's quick, easy and FREE!

Advertisement



Shaiya Private Server - Instructions - English

Discussion on Shaiya Private Server - Instructions - English within the Shaiya PServer Development forum part of the Shaiya Private Server category.

Closed Thread
 
Old 02/25/2010, 21:17   #421
 
(Virus)'s Avatar
 
elite*gold: 0
Join Date: Dec 2009
Posts: 71
Received Thanks: 22
Quote:
Originally Posted by evildude06 View Post
ive got full SQL and that but i just attached the EP4 Databases straight away...i dont think this would cause a problem. Oh virus i may need ur help with Hamachi if i can ever get the server up :P
contact me at hotmail.. check your PM for my email..
(Virus) is offline  
Old 02/26/2010, 05:32   #422
 
sttukkun's Avatar
 
elite*gold: 0
Join Date: Jun 2009
Posts: 102
Received Thanks: 24
Ok so i have SQL, I made another account on my CP with the name Shaiya and PW shaiya123

Rightnow im a screen that says
Server list Main Login Game
-Main
Sessions Server Bla bla bla
userLog
+Database TO THE RIGHT IT SAYS
+logins
ETC ETC


MAIN
(A)in Main it says something about Server IP, do i need to change it? If so, to what?
(B)what about DB IP, do i change that as well?
(C)In DB DB it says, PS_UserDater, What is that? Do i need to change it? If so, to what?
(D)Account/Password, Its Shaiya, and the pw is shaiya123. Do i need to change that?

LOGIN
(A)On the Login page, it says ID(number) and it shows a 1. I cant change it. Good or bad?
(B)the IP there, Like all the others, it says 127.0.0.1 I seen that in the Screen shots. Is that basic or something? Do I change it?
(C)it says max users, and it says 10. 10 what? Do i change it? what happens if i put it to 1? Is that the number of GM's? What is that?

Game
-Game Info
(A)(SAME FOR LOGIN (A))
(B)Bin path, then it says GameMain. cant change it as well. what is this?
(C)Public IP this is also 127.0.0.1, do i change this?
(Cb)It says Version(0x~) then in the box it says 0x08022100, what is this? do i change this?
(D) Public Name, then in the box it says Game. Is this the name of the game.exe? Can i change it?
(Db) Says Max user then in the box it says 10. 10 what?

-Server, this whole thing is refering to IP
(E)Game, do i change this IP?
(F) DBAgent, do I change this IP?
(G) Do i change this IP?

-DB
(H)Game do i change the IP here?, what is DB? it says PS_GameData. Change it, or no? Account/Passwd again it is Shaiya and the pw is shaiya123.
(I)(Same As Above)
(J)(Same As Above)
(K)(Same As Above)

I dont know what i have to do there. The instructions didnt say much about there.
It said
Run "PSM_Server\PSM_ServiceMgr.exe". Which I did. What do i do in there?
then it says
Close then re-open Server Patch Config It wasn't open because I restarted my computer. It doesnt look like the picture either. It still has Red X's instead of green ones.
sttukkun is offline  
Old 02/26/2010, 12:54   #423
 
elite*gold: 0
Join Date: Feb 2010
Posts: 12
Received Thanks: 1
ok still having problems here...i read through all posts here and logged in with server name 127.0.0.1 with user Shaiya and pass Shaiya123 (read a post telling to do this) when to server patch config started all services and still they all started and then went back to green pauses
evildude06 is offline  
Old 03/02/2010, 22:27   #424
 
sttukkun's Avatar
 
elite*gold: 0
Join Date: Jun 2009
Posts: 102
Received Thanks: 24
Can someone please give a decent answer to my above post? I want to make a good pserver.
sttukkun is offline  
Old 03/03/2010, 14:44   #425
 
ProfNerwosol's Avatar
 
elite*gold: 0
Join Date: Oct 2009
Posts: 449
Received Thanks: 644
Quote:
Originally Posted by sttukkun View Post
Can someone please give a decent answer to my above post? I want to make a good pserver.
I will be laughed at for it, but oh well ...

The questions you asked are the very basics of runing the server. You NEED to know them and understand most of them by yourself. You want to make a private server yet what you ask is scary ... with so little knowledge about how the server works first problem and you will be out of the business. If you don't know how to configure it find people who know and are willing to assist in its maintenance. Saves a lot of trouble for you and players.

Now to answer your questions:

- PS_UserData - it is self explanatory, did you even scroll through available databases and tables?
- IP - unless you want to publish it on the interent or local network, leave everyting on 127.0.0.1, otherwise DbAgent to 127, rest to external.

and DO read the ****** ZeroSignal tutorial!
ProfNerwosol is offline  
Old 03/03/2010, 15:37   #426
 
sttukkun's Avatar
 
elite*gold: 0
Join Date: Jun 2009
Posts: 102
Received Thanks: 24
Quote:
I dont know what i have to do there. The instructions didnt say much about there.
It said
Run "PSM_Server\PSM_ServiceMgr.exe". Which I did. What do i do in there?
then it says
Close then re-open Server Patch Config It wasn't open because I restarted my computer. It doesnt look like the picture either. It still has Red X's instead of green ones.
Quote:
Then Computer will Restart.


Server Patch Config
Run "PSM_Server\PSM_ServiceMgr.exe".


Close then re-open Server Patch Config.
So yes, i did read the instructions. I am in this thread after all. DUH! Between these 2 steps, i got lost.

Quote:
PS_UserData - it is self explanatory, did you even scroll through available databases and tables?
Obviously it isnt self explanatory to a newbie like me. Its like saying "The book is self explanatory!" when the other person cant read.

So basically, im asking what am i looking at?

I think that the IP information that you gave should be something that should be said in the TuT

If you're just gonna be a smart *** and try to flame someone on the low, dont start it off with "I will be laughed at for it, but oh well ..." Learn your social skills.
sttukkun is offline  
Old 03/05/2010, 07:15   #427
 
elite*gold: 0
Join Date: Dec 2009
Posts: 2
Received Thanks: 0
I am thoroughly confused with this thingy.
heyyyeahhbyee is offline  
Old 03/05/2010, 13:45   #428
 
elite*gold: 0
Join Date: Oct 2009
Posts: 130
Received Thanks: 49
i read through all posts here and logged in with server name 127.0.0.1 with user Shaiya and pass Shaiya123 (read a post telling to do this) when to server patch config started all services and still they all started and then went back to green pauses...
speccie is offline  
Old 03/05/2010, 14:43   #429
 
elite*gold: 0
Join Date: Jun 2009
Posts: 11
Received Thanks: 0
most errors seem to be mssql installation, please try and re-install mssql
cbrhurricane is offline  
Old 03/06/2010, 08:27   #430
 
elite*gold: 0
Join Date: May 2009
Posts: 3
Received Thanks: 0
mine doesnt even go to the > sign. they stay at || when i click "Start All Server Services" >< Only the login turns to > for a brief second, then turns back. Does that mean something is wrong with my SQL Server? Im a nub when it comes to SQL servers >.>
TWizzle09 is offline  
Old 03/06/2010, 09:59   #431
 
elite*gold: 0
Join Date: Dec 2009
Posts: 2
Received Thanks: 0
Virus can you please pm your msn... I really need help.. this makes no sense to me.
heyyyeahhbyee is offline  
Old 03/06/2010, 16:33   #432
 
jxmxl's Avatar
 
elite*gold: 0
Join Date: Jul 2008
Posts: 11
Received Thanks: 1
2010-03-06 17:31:20 PS_SESSION__system log start (Session)

2010-03-06 17:31:21 userlog connect failed

2010-03-06 17:31:21 initserver() failed

2010-03-06 17:31:21 3 1 SService::ServiceCtrlDispatcher(): m_pService->Init()

2010-03-06 17:31:21 PS_SESSION__system log end (Session)

2010-03-06 17:31:21 3 1 SService::ServiceCtrlDispatcher(): service shutdown

any idea

read this post before doing so.
2010-03-06 17:31:20 PS_SESSION__system log start (Session)

2010-03-06 17:31:21 userlog connect failed

2010-03-06 17:31:21 initserver() failed

2010-03-06 17:31:21 3 1 SService::ServiceCtrlDispatcher(): m_pService->Init()

2010-03-06 17:31:21 PS_SESSION__system log end (Session)

2010-03-06 17:31:21 3 1 SService::ServiceCtrlDispatcher(): service shutdown


2010-03-06 17:40:42 PS_GAMELOG__system log start (GameLog01)

2010-03-06 17:40:59 DB gamelog connect error

2010-03-06 17:40:59 init db error

2010-03-06 17:40:59 3 1 SService::ServiceCtrlDispatcher(): m_pService->Init()

2010-03-06 17:40:59 PS_GAMELOG__system log end (GameLog01)

2010-03-06 17:40:59 3 1 SService::ServiceCtrlDispatcher(): service shutdown



2010-03-06 17:40:42 PS_GAME__system log start (Game01)

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/sorp1

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/croco1

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/croco2

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/Troll1

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/Spink1

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/GoldenPig

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/Sorp3

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/SorpNamed1

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/SorpNamed2

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/Sorp2

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/CrocoNamed1

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/CrocoNamed2

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/CrocoNamed3

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/OrcNamed1

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/OrcNamed2

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/OrcNamed3

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/TrollNamed1

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/HellTouthNamed1

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/Deinos

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/Parridalis

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/Alcarian

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/ZinAlcaria

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/Belizabeth

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/Kirhiross

2010-03-06 17:40:42 Loaded Behavior In Factory : data/ai/CrypticOne

2010-03-06 17:40:58 DB gamedef connect error

2010-03-06 17:40:58 3 1 SService::ServiceCtrlDispatcher(): m_pService->Init()

2010-03-06 17:40:58 Call save all waiting...

2010-03-06 17:40:58 Call save all failed dbagent disconnected(user count = 0)...

2010-03-06 17:40:58 server shutdown Connection INFO : T=000:00:00:000, NumC=0,CMin=0,CMax=0,CAvg=0.00, CAva=0,CReq=0,CCnt=0,DCCnt=0, CTimeT=000:00:00:000,CTimeAvg=000:00:00:000, RBT=0,RBS=0,RBSC=0,SBT=0,SBS=0,SBSC=0

2010-03-06 17:40:58 Save MobID=1963109

2010-03-06 17:40:58 PS_GAME__system log end (Game01)

2010-03-06 17:40:58 3 1 SService::ServiceCtrlDispatcher(): service shutdown



i got that after all instance starts and than all go down
jxmxl is offline  
Old 03/06/2010, 19:36   #433
 
elite*gold: 0
Join Date: Mar 2010
Posts: 5
Received Thanks: 3
Greetings.

I have been attempting to establish a private server for Shaiya with a public IP so that others may access it. I have disabled my firewall, opened the proper ports on my router and have (I think) made the proper changes to make the server public. However, when trying to access it from a computer with a different IP, I receive the infamous "check message board" error message. Having done some thorough reading on the subject, I am led to checking the settings on this menu:



I have followed all the guides I've found to the very letter and done extra research on it. Might I have done something incorrectly?

Thank you.

- SgtMajorDeath
SgtMajorDeath is offline  
Old 03/06/2010, 21:28   #434
 
elite*gold: 0
Join Date: Mar 2010
Posts: 1
Received Thanks: 0
Hallo,

ich habe folgendes problem: Wenn ich alle Server starte bekomme ich für ca. 20 sekunden grüne ">" nach 20 sekunden krieg ich wieder "II" die database existiert im SQL Server und auch in D:\SHAIYA_SERVER\DATABASE

/ nprotectoff habe ich bereits benutzt

kann mir irgendwer helfen?


English (Its Bad :O):
Hello,

I have the following problem: when I start anything I get for about 20 seconds> after 20 seconds I again get "II" the database exists
/ nprotectoff I had already used

Thank you
Soely

Edit:
This is the error log:

Code:
2010-03-06 22:34:03 PS_SESSION__system log start (Session)

2010-03-06 22:34:04 userlog connect failed

2010-03-06 22:34:04 initserver() failed

2010-03-06 22:34:04 3 1 SService::ServiceCtrlDispatcher(): m_pService->Init()

2010-03-06 22:34:04 PS_SESSION__system log end (Session)

2010-03-06 22:34:04 3 1 SService::ServiceCtrlDispatcher(): service shutdown
Soely is offline  
Old 03/09/2010, 14:56   #435
 
elite*gold: 0
Join Date: Dec 2009
Posts: 5
Received Thanks: 0
Yea Virus can you help me too ? about Hamachi... I know hamachi, how it works. But I donk kno how to make it Game is ok i need only how can my friends contact my game...
cihatumut is offline  
Closed Thread




All times are GMT +2. The time now is 19:39.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Support | Contact Us | FAQ | Advertising | Privacy Policy | Terms of Service | Abuse
Copyright ©2024 elitepvpers All Rights Reserved.